Blog

De (G)rauwe werkelijkheid

Het is alsof ik een groot geheim verteld heb. Iets wat onder mijn huid een plekje had gevonden en waar ik nooit over spreek. Het hebben van een psychose is taboe in onze maatschappij. Want het voldoet niet aan het ‘normaal’ zijn. Nu ben ik nooit een doorsnee mens geweest en ‘ren ik om alleMeer lezen over “De (G)rauwe werkelijkheid”

Waarom?

Een vlaag van verstandsverbijstering, een uitzichtloze depressie of is het met precisie een doordachte beslissing geweest? Een zelfgekozen dood, suïcide, zelfmoord allemaal woorden met eenzelfde betekenis. Het beëindigen van diens eigen leven.Elke dag sterven er in ons land zo’n vijf mensen aan de gevolgen van een zelfgekozen dood. Ruim achttienhonderd mensen raken hiermee hun naasten.Meer lezen over “Waarom?”

Communicatie de spil in een team.

‘We mogen weer’, klinkt het. De coronamaatregelen worden versoepeld en thuiswerkend Nederland mag weer naar kantoor. Betekent dit, dat teams met een schone lei beginnen? Nee, zeker niet. Oude patronen zijn niet verdwenen, de cultuur en groepsdynamiek zullen weinig veranderd zijn. Sterker nog, men zal meer moeite hebben om fysiek samen te werken. Communicatie viaMeer lezen over “Communicatie de spil in een team.”

Zo’n dag

Je kent het wel zo’n dag, een dag waarop alles anders gaat en je er niets aan kunt doen om het te veranderen. Het begon vanmorgen al bij het opstaan, mijn wekker speelde niet mijn fijne ‘wakker worden’ liedje, maar ging af met een ouderwets gerinkel waarbij je zo schrikt dat je meteen klaarwakker bentMeer lezen over “Zo’n dag”

Een Appel

‘Ik begrijp dat het om een allergische reactie gaat?’‘Klopt’, antwoord ik en kijk naar de gezwollen ogen van mijn zoon. Ik som zijn klachten op, ‘ speekselvloed, buikpijn, trage reacties en zijn oogbollen puilen uit zijn oogleden’, zeg ik verschrikt. Ergens diep vanbinnen voel ik de paniek toenemen. Ik spreek mezelf streng toe, ‘rustig blijven,Meer lezen over “Een Appel”

Wijs in het onderwijs

Kinderen mogen weer naar school, het lijkt wel of ze de tijd die ze gemist hebben willen inhalen. Ze razen van hot naar her, willen alles tegelijkertijd en stuiteren de week door. Er is onrust in de klas en op school. Er zijn kinderen die kampen met boosheid, kinderen die zich onbegrepen voelen, kinderen dieMeer lezen over “Wijs in het onderwijs”


Mijn blog volgen

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.

%d bloggers liken dit: